TAPAHTUMAT

Välillä jotain ihan muuta, lähdetään taas yhdessä kesäteatteriin Mikkelin Naisvuorinäyttämölle katsomaan Helppo Ero torstsaina 27.6.2024 klo 18:00.

Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 25.5.2024 mennessä, paikkoja rajoitetusti. Saat paluupostissa maksuohjeet (oma osuus 15€).
https://mikkelinteatteri.fi/ohjelm…/kesateatteri-helppo-ero/

MENNEET:

ADA esittää Maailman autismitietoisuuden viikolla (Waad) lauantaina 6.4.2024 klo 12:00 Neurotyypit-elokuvan Elokuvateatteri Kinolinna 3:ssa. Esityksen jälkeen tilaisuus keskusteluun elokuvan herättämistä ajatuksista ja muusta mistä haluatte.

ILMOITTAUTUMINEN VAADITAAN (kyseessä ns suljettu näytös ilmoittautuneille/kutsutuille elokuvan tekijöiden vaatimuksesta). Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 3.4.2024 mennessä, paikkoja rajoitetusti. Ei edellytä jäsenyyttä.

"Elokuvan keskiössä on autismikirjon lapsi Aida, jolla on niin kutsuttu epätasainen kykyprofiili. Hän on yhtäältä äärimmäisen kyvykäs, toisaalta aistiyliherkkyys ja sosiaalisten tilanteiden vaikeus tekevät aivan tavallisina pidetyistä tilanteista hänelle mahdottomia selvitä. Erityisen vaikeaa on sopeutuminen kouluympäristöön, mutta lopulta älykäs lapsi aloittaa yläkoulun kaksi vuotta luokkatovereitaan nuorempana. Aidaa tukee hänen äitinsä ja omaishoitajansa Johanna.

Greta Thunbergin esimerkin innoittamana Aida kokee poliittisen herätyksen, ja päättää korjata asiat, jotka tekevät autismikirjon lasten elämästä vaikeaa. Hän kokoaa päättäjien verkoston, jota lobbaa, ja tulee yllättäen kuulluksi. Sanavalmiista ja julkisuutta pelkäämättömästä lapsesta tulee poliitikkojen lemmikki, jolta pyydetään lausuntoja ja seminaaripuheenvuoroja. Arjessaan perhe on kuitenkin yhtä ahtaalla kuin ennenkin.

Elokuva seuraa Aidaa ja Johannaa selvittämässä, ketkä oikeastaan päättävät heidän elämäänsä vaikuttavista asioista. Ratkaistavana on myös Aidan oma koulupolku. Hänellä on suuria unelmia urasta tieteen parissa, mutta matkaa sitä kohti vaikeuttaa sopeutuminen kouluympäristön käytäntöihin ja aistikuormitukseen.

Katsoja tulee vedetyksi Aidan maailmaan: hän on yhtäältä valtavasti tietoa omaksuva analyyttinen asiantuntija, toisinaan taas ahdistukseensa hukkuva pieni tyttö, jonka on ajoittain saatava vetäytyä yksinäisyyteen.

Tarinan ytimessä on lapsen ja äidin lähes symbioottinen suhde ja yhteistyö sen puolesta, että he saisivat tilaisuuden nousta täyteen potentiaaliinsa. Jännite syntyy, kun Aidan ja Johannan elämässä tapahtuu isoja muutoksia, mutta muuttuuko yhteiskunta?"

Elokuvan traileri:  Neurotyypit traileri - Neurotypes trailer - Official (youtube.com)


Lisätiedot Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Etelä-Savon ADAn hiukan erilaiset pikkujoulut Saimaa Stadiumilla la 16.12.2023 jäsenille ja jäseneksi aikoville!
Klo 11-12 pääset vaihtoehtoisesti kokeilemaan seinäkiipeilyä (max20) tai polkuautoilua (max 6)
Klo 12-12:30 välipalatarjoilua
Klo 12:30-13:30 Olympialaiset, pääset kokeilemaan eri lajeja.
https://www.saimaastadiumi.fi/aktiviteetit
Ilmoittautumiset erityisruoka-ainetoivein sähköpostilla 25.11. mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Paikkoja rajoitetusti, eikä maksa mitään😊 
 

 

ADA Äärimmäinen vaatimusten välttely 23

Linkki ilmoittautumiseen: https://link.webropol.com/s/PDAEDAADAry23

BADDING – RAULI ELÄÄ!
Vaikuttava musiikkinäytelmä suomalaisen rockin legendasta!
Mikkelin Teatterin kesäteatterissa sukelletaan kesällä 2023 Rauli Badding Somerjoen kiehtovaan elämäntarinaan, kun musiikkinäytelmä Badding – Rauli elää! nähdään Naisvuori-näyttämöllä.
Läpimurtokappale Fiilaten ja höyläten nosti Baddingin suursuosioon 1973. Pari vuotta myöhemmin julkaistiin varmasti Baddingin tunnetuin biisi Paratiisi, joka nousee soittolistoille yhä uudelleen vielä tänäkin päivänä. Lisäksi hänet muistetaan ikivihreistä kappaleistaan Ikkunaprinsessa, Tähdet tähdet ja Pilvet karkaa, niin minäkin.
Esiintymispelko ja suosion tuomat paineet varjostivat kuitenkin nuoren, lahjakkaan ja herkän taiteilijan elämää, joka päättyi hänen ollessa vasta 39-vuotias.
Baddingiä esittää Karlo Haapiainen. Muissa rooleissa nähdään Aapo Oranen, Aija Pahkala, Anu Palevaara sekä Tomi Turunen.
Livebändin tahdittaman ja musiikintäyteisen näytelmän on käsikirjoittanut Otto Kanerva. Ohjauksesta vastaa pitkän teatteri- ja televisiouran tehnyt laulaja, näyttelijä ja ohjaaja Anu Hälvä.
ADAlainen, tule kesäteatteriin 10€/hlö, voit ottaa mukaan yhden yhdistykseen kuulumattoman. Ilmoita samalla otatko avustajan mukaan (maksuton avustajakortilla).

Ilmoittautumiset 20.6. mennessä sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., samalla saat maksuohjeet.. 

 

 

Maailman WAAD-viikon elokuvatapahtuma Elokuvateatteri Kinolinnassa 2.4.2023 klo 13:00, aistiystävällinen ja maksuton Risto Räppää ja VilliKone. Ilmoittautumiset sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Paikkoja rajoitetusti, tervetuloa.

Tule mukaan ADAn toiminnallisiin pikkujouluihin la 10.12.klo 12-15, Kalevankankaan koulun E-siipi (Taiturit).

Joululauluja, piparin leivontaa ja koristelua, joulupukille kirjoittamista, satuhetki, joulupuuro.

Yhteistyökumppanina Aivoliitto (Pihalla-hanke)

Ilmoittautumiset ja ruoka-aineallergiat 7.q2. mennessä sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Etelä-Savon ADA järjestää yhteistyössä Autismiliiton kanssa 12.11.2022 klo 12-15 Estery-talolla:

Tiedän, että minun pitäisi, mutta en vaan pysty! Puhutaan PDA:sta. Äärimmäinen vaatimusten välttely (PDA) on monesti väärinymmärretty ja tunnistamaton autismikirjoon liittyvä käyttäytymisprofiili. Tule kuuntelemaan keskustelemaan aiheesta. Osallistua voi myös verkon välityksellä. Tapahtumassa kouluttajana Elina Havukainen Autismiliitosta ja kuullaan myös kokemusasiantuntijan puheenvuoro.
Ilmoittautuminen:  https://link.webropol.com/s/ADAs22PDA
Lisätiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Etelä-Savon ADA järjestää yhteistyössä ADHD-liiton, Autismiliiton ja Aivoliiton kanssa. Keskustelutilaisuuden aiheesta ovat alustamassa erityispedagogi Meri Lähteenoksa sekä kokemustoimija. Maksuton tilaisuus on suunnattu vanhemmille, ammattilaisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Voit osallistua myös etänä.
Ilmoittautuminen 13.10. mennessä https://www.lyyti.in/es-ada-151022
Lisätiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

15.10.ijg

Seuraavat koulutustapahtumat syksyllä 2022:

12.11. klo 12-15 PDA-haluaisin vaan en pysty. Yhteistyössä Autismiliiton kanssa, Elina Havukainen ja kokemuspuhuja. Estery-talo ja verkossa. ilmotaautumislinkki tulee pian.

10.12. klo 12-16 Pihalla!-hankkeen esittely pikkujoulutunnelmissa. Yhteistyössä Aivoliiton kanssa. Kalevankankaan koulu, Raviradantie 16 50100 Mikkeli. Ilmoittautumislinkki tulee pian.

MENNEET:

Tervetuloa 3.9.2022 klo 12-15.00 koulutukselliseen keskustelutilaisuuteen Mikkeliin #TunneAutismi!

Autismiliitto täyttää 25-vuotta ja sen vuoksi Etelä-Savon Ada ry järjestää koulutuksellisen keskustelutilaisuuden, jonka aiheena on autismikirjo tässä ajassa. Tilaisuus on maksuton ja siihen voi osallistua joko paikanpäällä Estery-talolla tai verkon välityksellä. Tapahtuma on suunnattu kaikille autismikirjosta kiinnostuneille. Tilaisuudessa on puhumassa Autismiliitosta järjestösuunnittelija Katriina Siiskonen ja kokemuspuhuja.

Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/E44DED3C6884A4E4

Verkon kautta osallistuville lähetetään tapahtumaa edeltävänä päivänä osallistumislinkki sekä ohjeet osallistumista varten.

Lisätietoja päivästä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja ohjelman sisällöstä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Ada ry 3.9.2022

 

 

 

SP kollaasi 600x600px 1

 

 

20.11. 2021 klo 17-19

Etelä-Savon ADA järjestää osallistujille maksuttoman yksityistilaisuuden Saimaa Stadiumin Super Cornerissa.
Tilaisuus tarkoitettu ADAn jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville.
Pikkujouluteemaista pomppimista, yhdistyksen toiminnan esittelyä ja pientä välipalaa.
Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla 17.11. mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., kerro samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat.
Tule ja tuo kaverisi, paikkoja rajoitetusti eli ole nopea. 

 

MENNEET TAPAHTUMAT:

haastekuvanet

Tapahtuma verkossa ja Estery-talolla la 23.10, klo 12-15
Haastava käyttäytyminen – mitä se on, miten sitä voidaan vähentää ja ennaltaehkäistä?
Haastava käyttäytyminen on käyttäytymistä, joka aiheuttaa todellista haittaa joko henkilölle itselleen, toisille ihmisille tai fyysiselle ympäristölle. Haitta voi olla sosiaalista, psyykkistä, fyysistä tai taloudellista. Haastava käyttäytyminen voi esimerkiksi estää henkilön osallistumista omaa elämäänsä koskevaan päätöksentekoon, rajoittaa hänen työ-, harrastus- ja sosiaalisia mahdollisuuksiaan, aiheuttaa fyysisiä vammoja, aiheuttaa psyykkisiä oireita tai estää tai rajoittaa osallistumista työelämään. Haastava käyttäytyminen ei ole ainoastaan yksilön ongelma eikä sitä voi ratkaista ilman henkilön ympäristön tukea, apua ja muokkaamista. HAASTE-toimintamalli lähestyy haastavaa käyttäytymistä positiivisen lähestymistavan ja yhteistyön kautta. Tarkastelemalla henkilön taitoja, saamaa tukea sekä fyysistä ja sosiaalista ympäristöä, voidaan henkilön voimavarat ja taidot saada paremmin käyttöön, mahdollistaa onnistumisia ja osaamista sekä muokata ympäristöä tuen tarpeita vastaavaksi.
Luennon vetää Pia-Maria Ala-Kihniä/Autismiliitto
Ilmoittautumiset 22.10. mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/868F97087A5C2133

 selkosexlogo
TARJOLLA MAKSUTON KOULUTUS
Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan
yhteiseen iltapäivään!
15.5.2021 Lauantaina
kello 13.00-15.00
Aiheina:
Seksuaalisuus osana elämää
Seksuaalisuuden ilmentämisen haasteet
Seksuaalisuudesta puhumisen mahdollisuudet ja keinot
Tule kysymään ja keskustelemaan seksuaalisuuteen liittyvistä asioista.
Paikkana Estery-talon Iso Kammari
Otto Mannisen katu 4, Mikkeli
Mukana puhumassa erityistason seksuaaliterapeutti Henna Kekkonen.
ILMOITTAUTUMINEN 14.5. perjantaihin mennessä sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
Etäosallistuminen mahdollistetaan, lähetämme halutessasi Teams-linkin sähköpostiisi.

Maksuton. Kahvitarjoilu. 

 

Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen ohjaus- ja neuvontapalvelut järjestää etäpiirrospajan yhdessä Etelä-Savon ADA ry:n ja Itä-Savon Puatti ry:n kanssa lauantaina 13.2.2021 klo 13.30-15.
 
Kun puhe ei riitä.
Perheen ja muun lähiyhteisön arjen viestintä saattaa olla hyvinkin haasteellista, kun lapsella on kielenkehitykseen ja vuorovaikutukseen liittyviä pulmia. Tulee tilanteita kun sanat ei riitä. Kuvia ei ole tai niitä ei löydy. Tukiviittomat saattavat toimia, mutta niidenkin rinnalle tarvittaisiin jotain, millä tukea lapsen ja lähiyhteisön vuorovaikutusta. Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen ohjaus ja neuvonta pitää etäpiirrospajan, jossa tutustutaan piirtämiseen esteettömän viestinnän välineenä. Piirustustaitoa ei tarvita, sillä siitä ei ole nyt kyse. Käymme läpi erilaisia arjen tilanteita, toiminnan ohjausta, leikkejä ja tarinoita.
Pajaan ovat tervetulleet kaikki lasten vanhemmat ja lähipiiri, jotka tarvitsevat tukikeinoja arjen vuorovaikutustilanteisiin kun lapsen kielen kehityksessä on erityistä pulmaa.
 
Tervetuloa!
 
Ilmoittautuminen 10.2.2021 mennessä:
 
lyyti.in/Liitu_liikkuu__piirrospaja_9252   tai  Liitu liikkuu - piirrospaja (lyyti.fi)
 
Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin.
 
Lisätietoja: Hannele Merikoski, Aivoliitto
p.0505290137
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

haastekuvanet

Etelä-Savon ADA ry järjestää:
HAASTE-toimintamalli koulutus läheisille 28.11.2020 klo 12-15 verkossa (Teams), voi tulla myös Estery-talolle, Otto Mannisenkatu 4, Mikkeli.
Haastava käyttäytyminen on käyttäytymistä, joka aiheuttaa todellista haittaa joko henkilölle itselleen, toisille ihmisille tai fyysiselle ympäristölle. Haitta voi olla sosiaalista, psyykkistä, fyysistä tai taloudellista. Haastava käyttäytyminen voi esimerkiksi estää henkilön osallistumista omaa elämäänsä koskevaan päätöksentekoon, rajoittaa hänen työ-, harrastus- ja sosiaalisia mahdollisuuksiaan, aiheuttaa fyysisiä vammoja, aiheuttaa psyykkisiä oireita tai estää tai rajoittaa osallistumista erilaisiin yhteisöihin.
Haastava käyttäytyminen ei ole ainoastaan yksilön ongelma eikä sitä voi ratkaista ilman henkilön ympäristön tukea, apua ja muokkaamista. HAASTE-toimintamalli lähestyy haastavaa käyttäytymistä positiivisen lähestymistavan ja yhteistyön kautta. Tarkastelemalla henkilön taitoja, saamaa tukea sekä fyysistä ja sosiaalista ympäristöä, voidaan henkilön voimavarat ja taidot saada paremmin käyttöön, mahdollistaa onnistumisia ja osaamista sekä muokata ympäristöä tuen tarpeita vastaavaksi.
Koulutuksessa tarkastellaan haastavaa käyttäytymistä ja sen taustalla vaikuttavia tekijöitä niin yksilön kuin ympäristönkin näkökulmasta.
Tilaisuuden asiantuntijana ja kouluttajana on Pia-Maria Ala-Kihniä Autismiliitosta.

Ilmoittautumislinkki: https://link.webropolsurveys.com/S/98A399E201546D77

 adhdkuvanet

Adhd elämänkaaressa -verkkotapahtuma 5.12.2020 klo 12-15!

Tapahtuma on suunnattu kaikille adhd:stä sekä Etelä-Savon Adan ja Itä-Savon Puatin yhdistystoiminnasta kiinnostuneille! Kokemuspuheenvuorot ja asiantuntijaluento. Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset (nimi, paikkakunta ja sähköpostiosoite) sähköpostiin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Ilmoittautuessa annat luvan nimi- ja sähköpostitietojen tallentamiseen yhdistyksen käyttöä varten. Ilmoittautuneille lähetämme Teams-linkin viimeistään 4.12.

 

 SELVIYTYJÄT-hankeen tapahtumia

MENNEET:ada pikkujoulut15.12.19

 AIKUISTEN OIREISTEN TOIMINNALLINEN VERTSIKKARYHMÄ:

Onko sinulla adhd, autismikirjo tai kehityksellinen kielihäiriö tai vahva epäilys siitä.
Tule mukaan juuri sinulle tarkoitettuun vertsikkaryhmään. Toiminnallisuuden lomassa pohditaan askarruttavia asioita, tehdään ryhmästä oman näköisemme. Kokoonnutaan 1x/kk, ryhmä on avoin, lähtökohtaisesti ei osallistujille kustannuksia.
Tule ja tuo kaverisi.
Seuraava tapaaminen Keilakukossa Akselissa to 21.11.klo 17, kokoonnutaan varttia vaille.
Meille on varattu 2 rataa, ADA tarjoaa lystin.


Terv Emmi Ehrnrooth ja Reijo Hämäläinen
Lisätiedot Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Jukka Kumpuovuori 07062019 1mainos53083448 2760242184016459 1788429012029145088 n

26730606 2117956411578376 4499680620979188530 n

6.4.2019 klo 12-15.30 "Autismikirjon erityispiirteet arjessa" Estery-talo Iso Kammari, Otto Mannisenkatu 4, 50100 Mikkeli

Järjestösuunnittelija Pia-Maria Ala-Kihniä/Autismi-ja aspergerliitto vieraanamme. Kahvitarjoilu.

Ilmottautumiset ad 1.4.2019 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

AAL Talvipaiva facebook seina 2019

Autismin talvipäivät Mikkelissä 8.-9.2.2019

oivalla adhd kotsivu

Kommunikaatiokeskuksen ohjaus- ja neuvonta järjestää esteettömän viestinnän piirrospajan vanhemmille ja lapsen/nuoren muille läheisille, 20.10.2018 klo 12-15, Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4 50100 Mikkeli. Piirtäminen taipuu monenlaisiin vuorovaikutuksen tilanteisiin, joten se on hyvä työkalu kenelle tahansa. Piirtäminen on helppo ottaa käyttöön lapsen arjessa, eikä se vaadi erityisiä taitoja piirtämiseen. Työpajassa harjoitellaan erilaisia piirtämisen tapoja. Tilaisuus on maksuton ja osallistujamäärä max. 20. Pajan vetäjänä puheterapeutti, työnohjaaja Hannele Merikoski. Tilaisuuden järjestää Aivoliiton Kommunikaatio-keskus yhteistyössä ADA ry:n kanssa. Ilmoittaudu 17.10.2018 mennessä: www.lyyti.in/piirrospajamikkelissa

Lisätiedot: puheterapeutti Hannele Merikoski, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 529 0137 Lastenhoito Seliytyjät-hanke PopUp-kerho, ilm tähän Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tervetuloa adalaiset viettämään mukavaa päivää la 25.8.2018 klo 11-16 Mikkelin seudun Invalidien Toimintakeskus Lahdenpohjaan, Lahdenpohjantie 1, 50970 Mikkeli.
Pihapelejä, toimintarata, ruokaa, juomaa...Keskusteluja, toiveita, murheita, unelmia...
Ilmottautumiset 15.8. mennessä sihteerille
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., kerro samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat. Maksuton.

 

 

Minä ja maailma   4.–30.4.2018Minä ja maailma - avajaiskutsu

Kalevankankaan koulun taiturioppilaiden taidenäyttely
Järjestäjänä Etelä-Savon ADA ry
Suojelijana kaupunginjohtaja Timo Halonen

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 4.4.2018 klo 18.00
Midnight Signs laulaa ja laulattaa pitkin iltaa
Mikkelin Poikateatteri esiintyy klo 18 – yksi esitys, vain meille!

Ke 11.4. klo 18
Hannele Merikoski/Aivoliitto:
Esteetön viestintä vuorovaikutuksen tukena
Ke 18.4. klo 17
Tuuli Korhonen/ADHD-liitto:
Miten tukea adhd-oireista
Ke 25.4. klo 17
Elina Havukainen/Autismiliitto:
Voimavarat esille
klo 18 SEKO-bändi esiintyy - yllätyt!

 

Avajaistunnelmia, osa tauluista, oikeuksiinsa pääsevät vain paikan päällä

willentaulu2 

 

Copyright © Etelä-Savon ADA ry